Chec pufos cu mac

Printeaza

Chec pufos cu mac din: unt, oua, faina, zahar, lapte, praf de copt, zahar vanilinat, lamaie, mac, sare, unt.

Ingrediente:Chec pufos cu mac

  • 200 g unt
  • 6 ouă
  • 300 g făină
  • 200 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 lingură seminţe de mac
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1 lingură unt pentru tavă

 

 

Mod de preparare:

Intr-un vas aşezat pe foc mic, amesteci untul cu zahărul, laptele, zahărul vanilinat şi sarea. Omogenizezi şi laşi crema de unt să se răcească, după care adaugi pe rând gălbenuşurile şi zeama de lămâie proaspăt stoarsă.

Baţi spumă albuşurile, pe care le amesteci cu macul şi încorporezi spuma în bolul cu crema de unt şi gălbenuşuri. Pui făina cernută împreună cu praful de copt şi amesteci uşor, de jos în sus.

Torni compoziţia în forma de chec bine unsă cu unt şi o introduci în cuptorul cald, la foc mediu, pentru aproximativ 1 oră.

Scoţi tava pe un grătar, să se răcească, apoi răstorni checul pe un platou şi tai felii pe măsură ce le consumi.

 

Chec pufos cu mac

Chec pufos cu mac

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.