Chec pufos cu mac
PrinteazaChec pufos cu mac din: unt, oua, faina, zahar, lapte, praf de copt, zahar vanilinat, lamaie, mac, sare, unt.
- 200 g unt
- 6 ouă
- 300 g făină
- 200 g zahăr
- 200 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilinat
- zeama de la 1 lămâie
- 1 lingură seminţe de mac
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1 lingură unt pentru tavă
Mod de preparare:
Intr-un vas aşezat pe foc mic, amesteci untul cu zahărul, laptele, zahărul vanilinat şi sarea. Omogenizezi şi laşi crema de unt să se răcească, după care adaugi pe rând gălbenuşurile şi zeama de lămâie proaspăt stoarsă.
Baţi spumă albuşurile, pe care le amesteci cu macul şi încorporezi spuma în bolul cu crema de unt şi gălbenuşuri. Pui făina cernută împreună cu praful de copt şi amesteci uşor, de jos în sus.
Torni compoziţia în forma de chec bine unsă cu unt şi o introduci în cuptorul cald, la foc mediu, pentru aproximativ 1 oră.
Scoţi tava pe un grătar, să se răcească, apoi răstorni checul pe un platou şi tai felii pe măsură ce le consumi.
Chec pufos cu mac
Pofta buna!