Chec pufos cu stafide
PrinteazaChec pufos cu stafide
Ingrediente:
- 125 g făină
- 50 g unt
- 2 ouă
- 70 g zahăr
- zahăr vanilat
- 100 g fructe confiate
- 100 g stafide
Mod de preparare:
Chec pufos cu stafide: Se freacă gălbenuşurile cu 2/3din cantitatea de zahăr şi cu întreaga cantitate de unt. Se amestecă cu albuşurile bătute separat cu restul de zahăr.
Se adaugă treptat făina, fructele confiate tăiate mărunt, stafidele şi un pacheţel de zahăr vanilat. Se amestecă uşor cu o lingură sau cu o lopăţică de lemn.
Se tornă in forme lungi, îmbrăcate cu hîrtie. Se coace 40—60 min la foc potrivit. Cînd este gata, se pudrează cu zahăr vanilat şi se taie în felii.
Pofta buna!