Chec pufos cu stafide

Printeaza

Chec pufos cu stafide

Ingrediente:

  • 125 g făină
  • 50 g unt
  • 2 ouă
  • 70 g zahăr
  • zahăr vanilat
  • 100 g fructe confiate
  • 100 g stafide

 

Mod de preparare:

Chec pufos cu stafide: Se freacă gălbenuşurile cu 2/3din cantitatea de zahăr şi cu întreaga cantitate de unt. Se amestecă cu albuşurile bătute separat cu restul de zahăr.

Se adaugă treptat făina, fructele confiate tăiate mărunt, stafidele şi un pacheţel de zahăr va­nilat. Se amestecă uşor cu o lingură sau cu o lopăţică de lemn.

Se tornă in forme lungi, îmbrăcate cu hîrtie. Se coace 40—60 min la foc potrivit. Cînd este gata, se pudrează cu zahăr vanilat şi se taie în felii.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.