Chec cu pui

Printeaza

Chec cu pui din: carne de pui, paine, lapte, piept de pui, rosii uscate, ceapa, oua, usturoi, rozmarin, unt, sare, piper, faina si patrunjel verde.

 

Ingrediente:

  •  750 g carne de pui tocata
  • 3 felii paine
  • 100 ml lapte
  • 300 g piept de pui
  • 100 g rosii uscate
  • 1 ceapa mare
  • 4 oua
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • faina pentru tapetat tava
  • patrunjel verde pentru decor

 

Mod de preparare:

Mai întâi, pui pieptul de pui la fiert. După ce a fiert, îl scoţi şi-l laşi să se răcească. Feliile de pâi­ne le pui la înmuiat în lapte, iar ceapa o cureţi şi o dai pe răzătoarea mare.

Pui într-un bol mai mare carnea tocată, adaugi ceapa, usturoiul pisat, pâinea stoarsă bine, pieptul de pui tăiat cuburi mai mari, ouăle bătute şi amesteci.

Adaugi roşiile uscate (opreşti câteva pentru decor), rozmarinul, sare şi piper după gust, şi omogenizezi bine compoziţia.

Ungi o formă de chec mai mare sau una de cozonac cu unt şi o tapetezi cu făină.

Torni compo­ziţia de carne, netezeşti şi pui deasupra câteva cubuleţe de unt.

O introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru circa o oră. Trebuie să se rumeneas­că bine.

Il laşi să se răcească în formă, după careî aşezi pe un platou şi-l decorezi cu pătrunjel verde şi roşiile uscate oprite.

 

Chec cu pui

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Nu am mai auzit de asa ceva pana acum

  2. checul cu pui e un chec aperitiv foarte bun si gustos

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.