Chec rapid si delicios

Printeaza

Chec rapid si delicios din: oua, zahar, faina, sare, ulei, zahar vanilat, cacao, fructe, ulei, hartie de copt.

Ingrediente:Chec rapid si delicios

  • 6 ouă
  • 1 1/2 cană zahăr tos
  • 1 1/2 cană făină
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 1/2 cană ulei
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 150 g fructe
  • 1 lingură ulei pentru tavă
  • hârtie de copt

 

Mod de preparare:

Dacă foloseşti fructe proaspete, le speli, le cureţi şi le presari cu puţin zahăr.

Dacă ai fructe uscate sau confiate, le tai cubuleţe şi le dai prin făină pentru a nu cădea la fundul tăvii. Separi albuşurile de gălbenuşuri.

Baţi albuşurile spumă împreună cu sarea, apoi adaugi treptat zahărul, zahărul vanilat, continuând să baţi mereu pentru a dizolva zahărul complet.

Adaugi gălbenuşurile unul câte unul şi baţi uşor cu telul, apoi adaugi uleiul, turnând câte puţin.

Amesteci bine totul până la omogenizare. Adaugi făina (cernută de 3 ori înainte), pe care o încorporezi treptat, amestecând de jos în sus.

Colorezi cu pudră de cacao doar 1/3 din compoziţie. Torni compoziţia albă în cele trei forme de chec unse şi tapetate cu hârtie de copt.

Torni apoi si compoziţia maro deasupra. Cu ajutorul unei furculiţe, amesteci compoziţia maro cu cea albă, formând cercuri largi verticale.

Presari fructele bine scurse pe chec sau cele uscate şi confiaite. Mai poţi pune mici bucăţi de rahat multicolore, date prin făină.

Dai tăvile la cuptorul deja încins, la foc potrivit, timp de 30-35 de minute, până ce checul se rumeneşte frumos.

După ce s-a copt, laşi să se răcească bine, apoi scoţi checurile din forme.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.