Chec rapid

Printeaza

Chec rapid din: oua, zahar, faina, ulei, sare, zahar vanilinat, cacao, cirese, visine, caise, stafide, nuci.

Ingrediente:Chec_rapid

  • 6 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 varf de cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 2 linguri cacao
  • 150 g fructe proaspete (cirese, visine, caise), uscate (stafide, nuci) sau confiate
  • 1 lingura ulei pentru tava

 

Mod de preparare:

Dacă foloseşti fructe proaspete, le speli, le cureţi de sâmburi şi le presari cu puţin zahăr. Dacă întrebuinţezi fructe uscate sau confiate, le tai în cubuleţe.

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă împreună cu sarea, apoi adaugi treptat zahărul şi zahărul vanilinat şi continui să baţi până se dizolvă.

Pui gălbenuşurile, unul câte unul şi baţi uşor cu telul, apoi torni câte puţin ulei şi amesteci până la omogenizare.

Cerni făina de trei ori şi o încorporezi treptat, amestecând de jos în sus. Colorezi cu pudra de cacao 1/3 din compoziţie.

Torni compoziţia albă într-o formă de chec, în prealabil unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt. Pui deasupra compoziţia maro.

Cu ajutorul unei furculiţe, amesteci compoziţia maro cu cea albă, descriind cercuri largi, veticale. Presari uniformfructele scurse peste chec.

Introduci tava in cuptorul cald, la foc mediu, 30-35 de minute, până se rumereşte frumos, îl scoţi din formă călduţ şi îl tai când s-a răcit complet.

Pentru păstrarea prospeţimii, îndepărtează hârtia de copt pe măsură ce porţionezi checul.

Chec rapid

Chec_rapid

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.