Găină cu sos de roșii: O rețetă tradițională și savuroasă – un preparat clasic, îndrăgit în bucătăria românească și nu numai. Această rețetă combină suculența cărnii de găină cu aroma intensă a roșiilor, creând un fel de mâncare echilibrat și plin de savoare. Prepararea acestui fel de mâncare necesită timp și răbdare, dar rezultatul final […]
Chec cu rosii uscate
PrinteazaChec cu rosii uscate din: oua, ulei, faina, smantana, iaurt, praf de copt, rosii uscate, ciuperci, dovlecel, salvie, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 50 ml ulei
- 300 g făină
- 1 lingură cu smântână
- 2 linguri cu iaurt
- 1 plic cu praf de copt
- 100 g roşii uscate
- 4 ciuperci proaspete
- 1/2 dovlecel
- salvie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Bate ouăle spumă cu un praf de sare şi, separat, încorporează praful de copt în făina cernută. Amestecă ouăle cu făina, adaugă smântână, uleiul, iaurtul şi omogenizează totul.
Curăţă ciupercile şi dovlecelul, taie-le mărunt şi căleşte-le în foarte puţin ulei. Dă deoparte şi lasă să se răcească.
Sărează şi piperează după gust. Incorporează în aluatul de chec roşiile uscate tăiate mărunt, legumele călite şi salvie uscată (proaspătă) mărunţită.
Tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt, toar-nă aluatul şi dă la cuptorul încins 35-45 de minute.
Taie checul numai după ce s-a răcit.
Chec cu rosii uscate
Pofta buna!
Prăjitură cu Cremă de Brânză și Fructe
Prăjitură cu Cremă de Brânză și Fructe – este un desert rafinat și răcoritor, perfect pentru orice ocazie. Combinația dintre blatul pufos, crema de brânză fină și fructele proaspete creează un echilibru perfect de arome și texturi, care va încânta papilele gustative ale tuturor. Această rețetă este simplu de preparat și poate fi personalizată cu […]