Chec fara gluten din: mere, faina, stevie, oua, unt, scortisoara, praf de copt. Ingrediente: 3 mere 130 g făină de orez 10 picături stevia 2 ouă 70 g unt topit + pentru tavă 1/2 pliculeţ praf de copt scorţişoară Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă ouăle, se amestecă şi […]
Chec cu rubarba si ghimbir – Un deliciu
PrinteazaChec cu rubarba si ghimbir din: făină, praf de copt, ghimbir, unt, sare, oua, rubarba, zahar pudra, hârtie de copt.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 10 g praf de copt
- 1 linguriţă cu ghimbir măcinat
- puţină sare
- 150 g unt moale
- 3 ouă medii
- 300 g rubarbă, tăiată în fâşii de 2-3 cm
- zahăr pudră pentru decor
- o tavă de chec unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul I3 180°C. Cerne făina, praful de copt, ghimbirul şi sarea într-un vas şi adaugă untul, zahărul şi ouăle.
Amestecă bine până obţii un aluat gros. Adaugă rubarba.
Nu-ţi face griji în cazul în care amestecul pare gros înainte de a adauga rubarba.
Aceasta va elibera multaburîn timpul gătitului.
Toarnă amestecul în tavă şi nivelează suprafaţa. Coace checul în centrul cuptorului timp de 45-55 minute, sau până când devine ferm la mijloc, iar un băţ introdus în aluat iese curat.
Scoate checul din cuptor şi lasă-l să se răcească timp de 5-10 minute, apoi scoate-l din tavă.
Presară zahăr pudră chiar înainte de a servi, fie cald, fie la temperatura camerei.
Chec cu rubarba si ghimbir
Pofta buna!
Chec cu telemea din: faina, iaurt, praf de copt, sunca, masline, oua, telemea. Ingrediente: 250 g făină 100 ml iaurt 1 plic praf de copt 3 felii şuncă 5 roşii uscate 100 g măsline 2 ouă 150 g telemea Mod de preparare: Se taie cuburi mici şunca şi roşiile uscate. Se adaugă brânza mărunţită. Se pun […]
Chec marmorat cu vanilie din: oua, faina, zahar, ulei, unt, praf de copt, cacao, lapte, vanilie. Ingrediente: 3 ouă 300 g făină 200 g zahăr 100 ml ulei 50 g unt moale 1/2 plic praf de copt 50 ml lapte 20 g cacao esenţă de vanilie Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul […]
Pofta buna!