Chec cu rubarba si ghimbir – Un deliciu

Printeaza

Chec cu rubarba si ghimbir din: făină, praf de copt, ghimbir, unt, sare, oua, rubarba, zahar pudra, hârtie de copt.

 

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 1 linguriţă cu ghimbir măcinat
  • puţină sare
  • 150 g unt moale
  • 3 ouă medii
  • 300 g rubarbă, tăiată în fâşii de 2-3 cm
  • zahăr pudră pentru decor
  • o tavă de chec unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul I3 180°C. Cerne făina, praful de copt, ghimbirul şi sarea într-un vas şi adaugă untul, zahărul şi ouăle.

Amestecă bine până obţii un aluat gros. Adaugă rubarba.

Nu-ţi face griji în cazul în care amestecul pare gros înainte de a adauga rubarba.

Aceasta va elibera multaburîn timpul gătitului.

Toarnă amestecul în tavă şi nivelează suprafaţa. Coace checul în centrul cuptorului timp de 45-55 minute, sau până când devine ferm la mijloc, iar un băţ introdus în aluat iese curat.

Scoate checul din cuptor şi lasă-l să se răcească timp de 5-10 minute, apoi scoate-l din tavă.

Presară zahăr pudră chiar înainte de a servi, fie cald, fie la temperatura camerei.

Chec cu rubarba si ghimbir

Chec_cu_rubarba_si_ghimbir

Pofta buna!

 

 

 

Chec fara gluten cu mere

Chec fara gluten

Chec fara gluten din: mere, faina, stevie, oua, unt, scortisoara, praf de copt. Ingrediente: 3 mere 130 g făină de orez 10 picături stevia 2 ouă 70 g unt topit + pentru tavă 1/2 pliculeţ praf de copt scorţişoară   Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă ouăle, se amestecă şi […]

Chec cu telemea

Chec cu telemea

Chec cu telemea din: faina, iaurt, praf de copt, sunca, masline, oua, telemea. Ingrediente: 250 g făină 100 ml iaurt 1 plic praf de copt 3 felii şuncă 5 roşii uscate 100 g măsline 2 ouă 150 g telemea   Mod de preparare: Se taie cuburi mici şunca şi roşiile uscate. Se adaugă brânza mărunţită. Se pun […]

Chec marmorat cu vanilie

Chec marmorat cu vanilie din: oua, faina, zahar, ulei, unt, praf de copt, cacao, lapte, vanilie. Ingrediente: 3 ouă 300 g făină 200 g zahăr 100 ml ulei 50 g unt moale 1/2 plic praf de copt 50 ml lapte 20 g cacao esenţă de vanilie   Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.