Chec sarat cu fructe uscate
PrinteazaO reteta de chec sarat cu smochine uscate, grasime vegetala, faina, drojdie, delikat, sare, piper, busuioc si carnati.
- 150 g smochine uscate
- 120 g grăsime vegetală de gătit
- 3 ouă
- 250 g făină
- 1 pachet drojdie (Dr. Oetker)
- 1 lingură Delikat
- sare
- piper
- 1 lingură busuioc uscat
- 150 g cârnat tocat mărunt
- grăsime pentru uns tava
Mod de preparare:
Smochinele se curăţă de codiţe şi se taie în bucăţi. Se bate într-un castron grăsimea vegetală, se adaugă cele trei ouă, făina amestecată cu drojdia, Delikat şi condimentele.
Se face un aluat moale, în care se amestecă cârnatul tocat mărunt şi smochinele. Se unge forma de copt cu grăsime (ulei sau unt), se umple cu aluat şi se lasă să crească aproximativ 1 oră.
Se pune în cuptorul preîncălzit şi se lasă la copt. Carnaţii pe care îi vei folosi să fie tip Chorizo, uscaţi şi condimentaţi. Smochinele să fie uscate, dar moi şi cărnoase.
Poftă bună!