Chec sarat cu fructe uscate

Printeaza

O reteta de chec sarat cu smochine uscate, grasime vegetala, faina, drojdie, delikat, sare, piper, busuioc si carnati.

Ingrediente:Chec sarat cu fructe uscate

  • 150 g smochine uscate
  • 120 g grăsime vegetală de gătit
  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • 1 pachet drojdie (Dr. Oetker)
  • 1 lingură Delikat
  • sare
  • piper
  • 1 lingură busuioc uscat
  • 150 g cârnat tocat mărunt
  • grăsime pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Smochinele se curăţă de codiţe şi se taie în bucăţi. Se bate într-un castron grăsimea vegetală, se adaugă cele trei ouă, făina ames­tecată cu drojdia, Delikat şi condi­mentele.

Se face un aluat moale, în care se amestecă cârnatul tocat mărunt şi smochinele. Se unge forma de copt cu grăsime (ulei sau unt), se umple cu aluat şi se lasă să crească aproxima­tiv 1 oră.

Se pune în cuptorul preîncălzit şi se lasă la copt. Carnaţii pe care îi vei folo­si să fie tip Chorizo, uscaţi şi condimentaţi. Smochinele să fie uscate, dar moi şi cărnoase.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.