Chec sarat cu legume si bacon
PrinteazaChec sarat cu legume si bacon din: oua, bacon, dovlecel, praz, ciuperci, sare, piper, masline, seminte, cascaval sau branza, unt, ardei.
- 6 ouă
- 500 g bacon
- un dovlecel
- un praz
- 1/2 kg ciuperci champignon
- sare
- piper
- o roşie feliată
- 100 g măsline negre şi verzi
- 100 g seminţe de floarea-soarelui, dovleac, susan, in
- 100 g caşcaval ras sau brânză sărată
- 250 g făină
- un ardei gras
- unt pentru călit
Mod de preparare:
Se călesc în unt ciupercile feliate si ardeiul tăiat cuburi. Se călesc apoi si prazul rondele si dovlecelul tăiat cuburi.
Se feliază şunca, se bat ouăle ca pentru omletă şi se presară sare si piper.
Se asază într-o tavă unsă cu unt un strat de praz şi dovlecel, un strat de ciuperci şi ardei, un strat de şuncă. Se toarnă peste ele ouăle bătute si amestecate cu făina. Se presară deasupra seminţe, măsline tăiate şi rondele de roşie, apoi caşcavalul ras.
Se dă compoziţia la cuptor 30 de minute. Se răstoarnă pe platou şi se taie după ce s-a răcit.
Pofta buna!