Chec sarat cu spanac
PrinteazaChec sarat cu spanac din: oua, ulei, faina, praf de copt, spanac, branza, sunca, piper, sare.
- 6 ouă
- 6 linguri ulei
- 6 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 500 g spanac
- 100 g brânză telemea
- 100 g şuncă
- piper
- sare
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri şi baţi spumă albuşurile. Gălbenuşurile le amesteci bine cu uleiul, apoi le pui peste albuşuri şi mixezi. încorporezi făina şi praful de copt stins.
Separat, pui la fiert apă cu sare şi opăreşti frunzele de spanac 2-3 minute. Tai şunca şi brânza cubuleţe, după care le adaugi în compoziţia de chec, alături de spanacul tocat şi de un praf de piper. Amesteci cu grijă.
Incingi cuptorul şi tapetezi o tavă. Torni checul în ea şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii. Pentru a-ţi asigura reuşita reţetei, nu deschizi cuptorul în primul sfert de oră şi nu tai checul înainte de răcire.
Pofta buna!