Chec sărat cu dovlecei şi telemea

Printeaza

Chec sărat cu dovlecei şi telemea din: dovlecei, ulei de masline, oua, lapte, faina, praf de copt, parmezan, cascaval, telemea, menta, piper, seminte de pin.

Ingrediente:

  • 150 g dovlecei
  • 100 ml + 2 linguri ulei de masline
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 50 g parmezan ras
  • 50 cascaval moale ras
  • 100 g telemea
  • 1 lingura cu menta tocata
  • piper
  • 40 g seminte de pin

 

Mod de preparare:

Se rad dovleceii, se storc şi se amestecă împreună cu 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă ouăle, 100 ml ulei şi laptele.

Se presară făina amestecată cu praf de copt. în final, se înglobează caşcavalul ras, telemeaua tăiată bucăţi, menta şi piperul.

Apoi se presară 3/4 din cantitatea de seminţe de pin şi se amestecă bine. Se încinge cuptorul la 180 °C.

Se ung 4 forme mici şi se repartizează înăuntru aluatul; se presară restul de seminţe de pin.

Se coace în cuptorul pregătit, cca 40 min. Se lasă să se răcească şi abia apoi se taie felii.

 

Chec sărat cu dovlecei şi telemea

Chec_sarat_cu_dovlecei_si_telemea

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.