Chec sasesc

Printeaza

Chec sasesc din: mere, zahar, ulei, nuca, bicarbonat, scortisoara, zahar vanilat, cacao, nucsoara, lamaie, faina, ciocolata, rom.

Ingrediente:Chec sasesc

  • 1/2 kg mere
  • 300 g zahăr
  • 13 linguriţe ulei
  • 100 g nucă măcinată
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 linguriţă scor­ţişoară măcinată
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingură cacao
  • un vârf de cuţit nucşoară măcinată
  • coajă rasă de la o jumătate de lămâie
  • făină cât cuprinde
  • o ciocolată de 100 g
  • 3 cuburi ciocolată menaj
  • 1 linguriţă de rom

 

Mod de preparare:

Cureţi merele şi le răzuieşti fără să le storci, apoi într-un castron le amesteci cu zahărul, nuca, 10 linguri ulei, bicarbonatul, cacaua, mirodeniile, ciocolata de 100 g ruptă în cubuleţe şi la urmă adaugi făină cât cuprinde ca să obţii o pastă consistentă pe care o torni într-o tavă pentru cozonac tapetată cu hârtie de copt.

Il coci la foc potrivit aproximativ 45-50 de minute după care îl laşi la răcit, într-un vas topeşti pe baie de aburi ciocolata de menaj şi adaugi 3 linguri de ulei şi 1 lin­guriţă rom.

După topire şi omogenizare păstrezi 1/4 din glazură pentru realizarea unor figurine de ciocolată astfel: ungi o foaie de hârtie pentru copt cu puţin ulei.

Cu ajutorul unui cornet în care ai pus din glazura topită, modelezi pe hârtie frunzuliţe pe care le laşi la răcit.

Glazura fierbinte rămasă o torni peste chec.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.