Chec sasesc
PrinteazaChec sasesc din: mere, zahar, ulei, nuca, bicarbonat, scortisoara, zahar vanilat, cacao, nucsoara, lamaie, faina, ciocolata, rom.
- 1/2 kg mere
- 300 g zahăr
- 13 linguriţe ulei
- 100 g nucă măcinată
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 lingură cacao
- un vârf de cuţit nucşoară măcinată
- coajă rasă de la o jumătate de lămâie
- făină cât cuprinde
- o ciocolată de 100 g
- 3 cuburi ciocolată menaj
- 1 linguriţă de rom
Mod de preparare:
Cureţi merele şi le răzuieşti fără să le storci, apoi într-un castron le amesteci cu zahărul, nuca, 10 linguri ulei, bicarbonatul, cacaua, mirodeniile, ciocolata de 100 g ruptă în cubuleţe şi la urmă adaugi făină cât cuprinde ca să obţii o pastă consistentă pe care o torni într-o tavă pentru cozonac tapetată cu hârtie de copt.
Il coci la foc potrivit aproximativ 45-50 de minute după care îl laşi la răcit, într-un vas topeşti pe baie de aburi ciocolata de menaj şi adaugi 3 linguri de ulei şi 1 linguriţă rom.
După topire şi omogenizare păstrezi 1/4 din glazură pentru realizarea unor figurine de ciocolată astfel: ungi o foaie de hârtie pentru copt cu puţin ulei.
Cu ajutorul unui cornet în care ai pus din glazura topită, modelezi pe hârtie frunzuliţe pe care le laşi la răcit.
Glazura fierbinte rămasă o torni peste chec.
Pofta buna!