Brânza de burduf este un produs tradițional românesc, cu o istorie profundă în cultura culinară a țării, în special în regiunile montane precum Transilvania și Bucovina. Originea brânzei de burduf este strâns legată de practica pastorală din România. În vremurile străvechi, ciobanii români […]
Chec cu scortisoara si vanilie
PrinteazaChec cu scortisoara si vanilie din: oua, zahar, unt, faina, praf de copt, vanilie, scortisoara.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 170 g zahăr
- 260 g făină
- 170 g unt
- 1/2 plic praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 4 linguri esenţă de vanilie
- 2 linguriţe scortisoară
Mod de preparare:
Chec cu scortisoara si vanilie: freacă ouăle cu zahărul până ce amestecul se albeşte. amestecă făina cu praful de copt, se cerne apoi se adaugă peste ouă şi se amestecă bine.
topeşte untul şi se adaugă, se pune apoi zahărul vanilat şi esenţa. Din amestec se opreşte o treime, care se amestecă cu scorţişoara, iar restul aluatului alb se pune într-un prim strat în tava de copt unsă şi tapetată cu făină.
toarnă stratul cu scorţişoară şi apoi restul de aluat alb. lasă 40 de minute la cuptor.
Pofta buna!
Cartofi Dulci La Cuptor: Rețeta Perfectă Pentru O Mâncare Sănătoasă
din: cartofi dulci, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, usturoi. Ingrediente: 4 cartofi dulci mari 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper, după gust 1 linguriță de rozmarin uscat (opțional) 1 linguriță de usturoi pudră (opțional) Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul […]