Chec simplu cu ciocolata
PrinteazaChec simplu cu ciocolata din: oua, zahar, unt, cacao, ciocolata, lapte, faina.
- 4 ouă
- 160 g zahăr
- 200 g unt
- 15 g cacao
- 1 tabletă ciocolată (90 g)
- 3 linguri lapte
- 130 g făină
Mod de preparare:
Se mixează untul împreună cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, apoi laptele, cantitatea de cacao şi ciocolata topită în prealabil (la microunde sau la bain-marie).
Se încorporează făina, urmată de albuşurile bătute spumă separat. Se pune compoziţia într-o tavă pentru cozonac tapetată cu hârtie de copt.
Se dă la cuptor, la foc moderat.
Se face testul de coacere: dacă o scobitoare înfiptă în chec iese curată, atunci checul este gata; se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.
Pofta buna!