Ciulama de Ciuperci cu Pui – Deliciu Tradițional din: ciuperci, piept de pui, ceapa, usturoi, unt, smantana, supa de pui, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500g ciuperci proaspete, feliate 400g piept de pui, taiat cubulete 2 cepe medii, tocate marunt 3 catei de usturoi, pisati 2 linguri de unt sau ulei de floarea-soarelui 1 cana […]
Chec simplu cu scortisoara si coniac
PrinteazaChec simplu cu scortisoara si coniac din: faina, praf de copt, zahar, ulei, coniac, portocala
Ingrediente:
- 400 g făină
- praf de copt
- 400 g zahăr
- 4 linguri de ulei
- coniac
- sucul de la o portocală
- 50 g stafide
- 50 g nucă măcinată
- scorţişoară
- coajă de portocală
Mod de preparare:
Chec simplu cu scortisoara si coniac: Uleiul se amestecă cu zahărul şi se adaugă coniacul, sucul de portocale, făina, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, apoi stafidele, nuca şi mirodeniile.
Intr-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină se aşază aluatul şi se introduce la cuptor.
In compoziţia de chec se poate adăuga cacao.
Pofta buna!
Dulceață de Ardei Iute cu Gogoșari
Dulceață de Ardei Iute cu Gogoșari din: gogosari, ardei iuti, zahar, apa, otet de mere, suc de lamaie, sare. Dulceața de ardei iute cu gogoșari este o combinație interesantă de arome, oferind un echilibru perfect între dulcețea gogoșarilor și picanteria ardeilor iuți. Ingrediente: 500g de gogoșari 3 ardei iuți roșii 500g de zahăr 250ml […]
Foarte bun checul