Chec cu somon afumat
PrinteazaChec cu somon afumat din: oua, faina, praf de copt, sare, piper negru, smantana acra, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca, somon afumat, cascaval, marar, parmezan, unt si faina.
Ingrediente:
- 6 oua
- 360 g faina alba
- 1 pliculet praf de copt
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 200 g smantana acra
- 12 linguri ulei floarea soarelui + 4 linguri ulei de nuca
- 200 g somon afumat
- 150 g cascaval razuit (poate fi afumat)
- 1/2 legatura marar
- 1 lingura cu varf parmezan razuit
- 1 cub unt + 2 linguri faina (pentru uns si tapetat tava)
Mod de preparare:
Baţi bine ouăle cu mixerul până devin spumoase (circa 2 minute). Adaugi făina, s#ea, piperul şi praful de copt (cernute împreună în prealabil) şi continui să mixezi 30 de secunde.
Adaugi smântână şi uleiul şi mixezi iar 1 minut. Adaugi somonul tăiat cubuleţe, caşcavalul răzuit şi mărarul tocat, de data asta amestecând cu lingura. Ungi cu unt o tavă de chec şi o tapetezi cu făina.
Torni aluatul în tavă şi nivelezi. Presari deasupra parmezanul. Dai tava la cuptor la 180 de grade Celsius pentru circa 1 oră, dar faci un test cu scobitoarea pentru siguranţă.
Laşi checul să se răcească şi apoi îl scoţi din tavă.
Chec cu somon afumat
Pofta buna!