Chec cu mazare si feta din: mazare, faina, oua, lapte, ulei, praf de copt, feta. Ingrediente: 125 g mazăre 150 g făină 2 ouă 4 linguri lapte 4 linguri ulei 2 linguriţe praf de copt 200 g brânză feta Mod de preparare: Mazărea se fierbe 10 minute în apă clocotită şi apoi se scurge. Ouăle […]
Chec cu spanac
PrinteazaChec cu spanac din: carne de curcan, oua, ceapa, menta, piper, sare, spanac, ceapa verde, usturoi, pesmet, unt, sare si ulei.
- 500 g carne de curcan tocata
- 2 oua
- 2 ceapa potrivite
- 1 lingurita cu menta tocata
- 1 lingurita cu piper negru macinat
- sare
pentru umplutura:
- 1 kg spanac verde
- 3 fire de ceapa verde
- 4-5 catei de usturoi
- 1 lingura cu pesmet
- 1 lingura cu unt
- sare
- ulei sau unt pentru uns forma
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi amestec-o cu carnea, ouăle, menta, sare şi piper după gust. Lasă deoparte.
Opăreşte spanacul în apă cu sare şi toacă-l mărunt. Pune-I într-o tigaie în care ai topit o lingură cu unt, amestecă şi adaugă usturoiul zdrobit.
Lasa 5-8 minute, amestecand des. Scoate-l cu spumiera si amesteca-l cu pesmet şi ceapa verde tocată fin.
Sărează după gust. Unge o formă de chec cu unt şi tapeteaz-o cu un strat subţire de compoziţie de carne.
Toarnă spanacul şi acoperă cu carne. Presează bine pe margine, astfel încât să-i dai formă de chec.
Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 30-40 de minute. Serveşte-l cald sau rece.
Chec cu spanac
Pofta buna!
Chec cu ricotta si afine din: oua, zahar, unt, ricotta, vanilie, lamai, lapte, faina, praf de copt, afine. Ingrediente: 2 ouă 1 1/4 ceaşcă de zahăr 1 pachet de unt, la temperatura camerei 1/2 căni cu ricotta 1 linguriţă cu esenţă de vanilie coaja de 3 lămâi verzi 1/2 ceaşcă de lapte 1 1/4 ceaşcă de […]
Chec cu costita din: oua, faina, praf de copt, costita, telemea, lapte, muraturi, ulei, cimbru, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă 200 g făină 400 g costiţă 150 g brânză telemea nouă 200 ml lapte 2-3 gogoşari muraţi 4 linguri cu ulei 1 pliculeţ cu praf de copt 100 g caşcaval cimbru piper sare Mod […]
Pofta buna!