Chec cu sparanghel în crustă crocantă

Printeaza

Chec cu sparanghel in cursta crocanta din: alut sfaramicios, sparanghel, faina, oua, lapte, branza de capra, ulei de masline extravirgin, drojdie, cascaval afumat, unt, sare si piper.

Ingrediente:

  • 250 g aluat sfarâmicios
  • 8 fire mari de sparanghel
  • 180 g faină albă
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • 100 g brânză proaspătă de capră
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 plic drojdie uscată
  • 2 linguri caşcaval afumat
  • 30 g unt
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Chec cu sparanghel în crustă crocantă: Unge cu unt şi tapetează cu faină o tavă specială pentru chec, apoi îmbrac-o cu aluat. Coace-1 10 minute în cuptorul încălzit la 190° C.

Curăţă sparanghelul şi îndepărtează partea mai tare de la baza tijelor. Pune-l într-o oală cu apă clocotită cu o linguriţă de sare şi fierbe-l cateva minute.

Bate ouăle într-un castron, adaugă laptele, sare şi piper, după gust, şi amestecă bine.

Adaugă faina cernută împreună cu drojdia, uleiul de măsline turnat în fir subţire şi brânza de capră. Incorporează caşcaval afumat ras şi pune compoziţia obţinută în tava de chec, alternând cu firele de sparanghel fiert.

Coace checul circa 45 de minute la 180° C. Lasă-l să se răcorească puţin, apoi scoate-1 din formă, taie-l şi serveşte-l călduţ.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.