Chec cu stafide, portocala si caise

Printeaza

Chec cu stafide, portocala si caise din: ouă, zahăr, portocală, smântână de gătit, unt, faina, praf de copt, caise uscate, stafide, unt.

Chec_cu_stafide_portocala_si_caise

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 portocală
  • 140 ml smântână de gătit
  • 80 g unt
  • 280 g făină
  • un plic praf de copt
  • 100 g caise uscate
  • 100 g stafide
  • unt pentru tavă
  • 1 lingură făină pentru fructe

 

Mod de preparare:

Portocala se răzuie de coajă si se curăţă, iar pulpa se taie cuburi mici care se lasă la scurs.

Ouăle se bat cu zahărul şi apoi se adaugă smântână si coaja de portocală rasă.

Se adaugă făina amestecată cu praf de copt, se ţoarnă puţin câte puţin untul topit si se omogenizează.

Se adaugă caisele tăiate mărunt, stafidele şi cuburile de portocală amestecate cu o lingură de făină.

Se toarnă în tava unsă cu unt si se coace 45 de minute. Se lasă să se răcească în tavă şi apoi se taie.

Chec cu stafide, portocala si caise

Chec_cu_stafide_portocala_si_caise

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Chec de legume cu sofran

Se amestecă într-un bol 2 ardei grași asortați tăiați cubuleţe, 250 g dovlecel dat pe răzătoarea mare, 3 ouă, 2 fire usturoi verde și 4 fire ceapă verde tăiate rondele, sare, piper, 1 legătură mărar verde tocat, 3 linguri ulei de măsline, 1 vârf de cuţit şofran înmuiat în apă 30 min. sau curcuma, 5 […]

retete

Chec aperitiv cu branza si carne

Chec aperitiv cu branza si carne din: oua, smantana, faina, unt, carne, cascaval si smantana. Ingredinte: 6 oua 3 linguri smantana 3 linguri faina 50 gr.unt 250 gr. carne fiarta taiata 250 gr. cascaval condimente   Mod de preparare: Se amesteca 4 galbenusuri cu untul, smintina, cascavalul ras, carnea taiata, albusurile batute spuma si putin […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Foarte bun checul cu stafide

  2. A fost bun checul cu stafide? Adevarul e ca eu nu ma prea omor dupa stafide, nu-mi prea plac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.