Chec cu stafide – Puspokkenyer din: oua, zahar, zahar vanilinat, praf de copt, sare, faina, coaja rasa de lamaie, stafide, esenta de rom, ulei, zahar pudra.
Ingrediente:
4 ouă
250 g zahăr
1 plic zahăr vanilinat
1 plic praf de copt
1 praf de sare
250 g făină
coaja rasă de la 1 lămâie
100 g stafide
1 fiolă esență de rom
50 ml ulei
1 lingură zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Înmoi stafidele în apă caldă cu esență de rom. Mixezi gălbenușurile cu 100 g zahăr, până se dizolvă cristalele de zahăr, apoi încorporezi treptat uleiul.
Bați albușurile spumă tare cu sarea, apoi adaugi zahărul rămas și bați până obții o spumă tare, lucioasă, omogenă.
În spuma de albușuri, încorporezi treptat făina cernută cu praful de copt, coaja rasă de lămâie și crema de gălbenușuri.
După ce ai omogenizat compoziția, adaugi stafidele bine scurse și amesteci delicat.
Torni compoziția într-o tavă pentru cozonac, în prealabil tapetată cu hârtie de copt și coci la foc mediu, timp de 35-40 de minute.
După ce se răcorește în tavă, îl scoți și îl pudrezi cu zahăr vanilinat.
Chec cu stafide si mac din: faina, zahar, oua, praf de copt, unt, rom, stafide, mac. Ingrediente: 150 g făină 80 g zahăr 2 ouă 2 plicuri zahăr vanilat un plic praf de copt 100 g unt 80 ml rom 180 g stafide 2 linguri mac măcinat zahăr pudră, pentru servit Mod de preparare: […]
Chec cu branza si stafide din: margarina, zahar, oua, branza, lamaie, vanilie, faina, stafide. Ingrediente: 150 g margarină 1 pahar de zahăr tos 3 ouă întregi sare 200 g brânză de vaci 1 lămâie vanilie 50 g stafide 300 g făină Mod de preparare: Frecăm margarina spumă cu zahărul, adăugăm cele 3 gălbenuşuri pe […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.