Chec cu struguri

Printeaza

Chec cu struguri din: oua, zahar, unt, lapte, ciocolata alba, zahar vanilat, faina, praf de copt, frisca, gelatina si struguri.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 80 g unt
  • 120 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 zahar vanilat
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt

pentru umplutura:

  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • struguri albi/negri

 

Mod de preparare:

Topeşte, pe foc mic, untul, laptele şi ciocolata pentru blat. Separat, bate cele patru ouă la mixer. Adaugă treptat zahărul, amestecând continuu. Când compoziţia devine consistentă, adaugă ciocolata, în fir. Apoi făina şi praful de copt, amestecând cu lingura.

Toarnă aluatul în forma tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptor 50 de minute sau până ce iese scobitoarea curată. Pune acum pe foc frişca lichidă, adaugă ciocolata pentru cremă tăiată în bucăţi şi amestecă până ce se topeşte.

Adaugă şi gelatina şi amestecă.Lasă la rece, dar nu prea mult. Scoate checul când s-a răcorit şi taie-l în trei. Insiropează foile de blat şi montează checul: o foaie, cremă, struguri (alternând negru cu alb), iarăşi foaie. Dă la rece 2 ore.

Chec cu struguri

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.