Chec cu struguri
PrinteazaChec cu struguri din: oua, zahar, unt, lapte, ciocolata alba, zahar vanilat, faina, praf de copt, frisca, gelatina si struguri.
- 4 oua
- 250 g zahar
- 80 g unt
- 120 ml lapte
- 100 g ciocolata alba
- 1 zahar vanilat
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
pentru umplutura:
- 400 g ciocolata alba
- 400 ml frisca lichida
- 15 g gelatina
- struguri albi/negri
Mod de preparare:
Topeşte, pe foc mic, untul, laptele şi ciocolata pentru blat. Separat, bate cele patru ouă la mixer. Adaugă treptat zahărul, amestecând continuu. Când compoziţia devine consistentă, adaugă ciocolata, în fir. Apoi făina şi praful de copt, amestecând cu lingura.
Toarnă aluatul în forma tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptor 50 de minute sau până ce iese scobitoarea curată. Pune acum pe foc frişca lichidă, adaugă ciocolata pentru cremă tăiată în bucăţi şi amestecă până ce se topeşte.
Adaugă şi gelatina şi amestecă.Lasă la rece, dar nu prea mult. Scoate checul când s-a răcorit şi taie-l în trei. Insiropează foile de blat şi montează checul: o foaie, cremă, struguri (alternând negru cu alb), iarăşi foaie. Dă la rece 2 ore.
Chec cu struguri
Pofta buna!