Chec cu sunca si carne
PrinteazaChec cu sunca si carne din: faina, margarina, apa, otet, carne tocata, sunca presata, ou, cascaval, cimbru, patrunjel, sare, piper, ulei, usturoi, iaurt.
Ingrediente:
penru aluat:
- 350 g faina
- 250 g margarina
- 100 ml apa
- 1 lingura otet
pentru umplutura:
- 500 g carne tocata
- 150 g sunca presata
- 1 ou
- 1 lingura unt topit pentru uns tava
- 1 lingura cascaval ras, pentru garnisit
- cimbru
- patrunjel
- sare
- piper
pentru garnitura:
- 4 linguri ulei
- 4 catei de usturoi
- 100 ml iaurt
- sare
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele pentru aluat, frămânţi bine şi laşi aluatul la rece 2-3 ore.
Amesteci şunca tăiată, carnea tocată, oul, cimbrul, pătrunjelul, sare şi piper.
Intinzi o foaie cu care tapetezi o tavă unsă cu unt şi păstrezi una pentru a o pune deasupra.
Adaugi umplutura de carne, acoperi cu cealaltă foaie de aluat şi ornezi partea de deasupra.
Ungi cu ou bătut, presari caşcaval ras şi dai la cuptor circa 45 de minute.
Chec cu sunca si carne
Pofta buna!