Chec cu telemea si ardei

Printeaza

Chec cu telemea si ardei din: ardei, telemea, oua, masline, unt, sare, faina, praf de copt.

Ingrediente:

  • 3 ardei mari (verde, roşu, galben)
  • 200 g telemea veche de oaie
  • 4 albuşuri fierte
  • 50 g măsline
  • 4 ouă
  • 250 g unt
  • sare
  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură unt + 1 lingură făină pentru tavă

 

Mod de preparare Chec cu telemea si ardei:

Freacă spumă untul cu sarea, apoi adaugă treptat gălbenuşurile şi făina cernută.

Bate albuşurile spumă tare şi încorporează-le cu grijă.

Spală ardeii, şterge-i şi taie-i fâşii. Taie cubulete albuşurile fierte si brânza.

Incorporează în compoziţie ardeii, brânza, măslinele şi albuşurile, amestecând uşor.

Pune compoziţia în tava de chec, unsă şi tapetată cu făină.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 50 de minute, înainte de servire, lasă checul să se răcească în tavă.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.