Chec simplu cu fructe din: oua, zahar, fructe, faina, praf de copt. Ingrediente: 300 g mix de fructe deshidratate (stafide, fistic, migdale, nuci) 2 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 plic praf de copt un praf de sare Mod de preparare: Taie fructele şi sâmburii în bucăţi mici, apoi amestecă-le bine. Adaugă peste […]
Chec Tradițional Românesc – Rețeta Delicioasă
PrinteazaChec Tradițional Românesc – Rețeta Delicioasă din: oua, zahar, lapte, faina, ulei, praf de copt, esenta de vanilie.
Descoperă rețeta autentică de chec românesc, o delicatesă tradițională care a însoțit mesele românilor de-a lungul timpului. Cu o textură moale și aromată, acest chec te va cuceri de la prima degustare!
Checul este un desert popular în multe culturi din lume, dar varianta românească are particularitățile sale unice.
Se spune că rețeta tradițională de chec românesc a fost adusă în România de către comercianții ambulanți și s-a adaptat în timp la gusturile locale, devenind o prezență constantă la evenimentele speciale.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 200g zahăr
- 200ml lapte
- 300g făină
- 100ml ulei
- 1 plic praf de copt
- esență de vanilie
Mod de preparare:
Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul până devin spumoase. Adaugă laptele și uleiul treptat, amestecând constant.
Încorporează făina și praful de copt, amestecând bine până la omogenizare. Adaugă esența de vanilie și amestecă.
Toarnă compoziția într-o formă de copt unsă și tapetată cu făină. Coace la 180°C timp de 35-40 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
Lasă să se răcească înainte de a servi.
Chec Tradițional Românesc – Rețeta Delicioasă
Valori nutriționale (per porție):
- Calorii: 280
- Carbohidrați: 40g
- Proteine: 5g
- Grăsimi: 12g
Pofta buna!
Pofta buna!