Chec vanatoresc cu carnaciori si sos de branza
PrinteazaChec vanatoresc cu carnaciori si sos de branza din: făină (nu din cea pentru patiserie), apa, sare, drojdie uscata, untură sau unt, cârnăciori vânătoreşti (de mistreţ sau cabanos), ceapă, chimen, pastramă (facultativ), ulei, brânză de vaci, caşcaval afumat, smântână grasă, mirodenii uscate (mărar, cimbru, oregano, busuioc, mentă, pătrunjel), sare, zeama de lamaie, piper alb.
Ingrediente:
- 370 g făină (nu din cea pentru patiserie)
- 250 ml apă
- 1 linguriţă sare
- 1 pliculeţ drojdie uscată
- 100 g untură sau unt
- cârnăciori vânătoreşti (de mistreţ sau cabanos)
- 100 g ceapă
- 1 linguriţă chimen
- pastramă (facultativ)
- ulei de floarea-soarelui
Pentru crema de brânză:
- 100 g brânză de vaci
- 100 g unt
- 50 g caşcaval afumat
- puţină smântână grasă
- mirodenii uscate (mărar, cimbru, oregano, busuioc, mentă, pătrunjel)
- sare
- zeamă de lămâie
- piper alb
Mod de preparare:
Din făină, drojdie, untură sau unt topit, sare şi apă frămânţi un aluat pe care îl laşi la dospit până îşi . dublează volumul.
Căleşti ceapa fin mărunţită în ulei, cu apă şi sare. Laşi să se răcească şi scurgi.
Cârnăciorii (cabanoşii) şi pastrama (facultativ) le tai cubuleţe.
Incorporezi aceste ingrediente în aluat, asezonezi cu chimen şi, omogenizezi.
Torni compoziţia într-o formă de chec, unsă cu ulei şi laşi încă vreo 15 minute, să se odihnească, iei tava, o acoperi cu hârtie de copt şi aşezi forma de chec cu partea deschisă în jos. Coci circa 40 dâ minute, la foc iute.
După aceea desprinzi forma de chec de peste aluat şi laşi la foc domol, încă 20-30 de minute, până prinde o crustă crocantă şi aurie.
Intre timp, pregăteşti sosul cremă, amestecând untul cu brânza de vaci, smântână, caşcavalul afumat ras, ierburile de grădină, sare, piper alb şi zeama de lămâie.
Laşi la frigider să se întrepătrundă aromele, cel puţin 30 de minute.
După răcire, tai felii rulada-chec şi o serveşti cu sosul picant aromatizat de brânză.
Chec vanatoresc cu carnaciori si sos de branza
Pofta buna!