Chec vegetarian
PrinteazaChec vegetarian din: fulgi de ovaz, telemea, lapte, oua, praf de copt, alune, morcovi, susan, patrunjel, ceapa verde, boia, bulion.
- 120 g fulgi de ovăz
- 150 g brânză telemea
- 400 ml lapte dulce
- 2 ouă
- 1 pachet praf de copt
- lingură alune măcinate
- morcovi
- lingură susan
- linguri pătrunjel verde
- 6 fire de ceapă verde
- 2 linguri bulion
- 1 lingură boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Fierbi timp de 5 minute fulgii de ovăz în lapte, apoi adaugi alunele măcinate. Separat, fierbi morcovii tăiaţi rondele, după care îi scurgi bine de apă.
Baţi ouăle, le amesteci cu fulgii de ovăz, adaugi bulionul, morcovii fierţi, 1 pachet de praf de copt, susanul, boiaua de ardei, pătrunjelul tocat fin, ceapa tăiată mărunt şi brânza tăiată cubuleţe. Amesteci cu grijă, apoi torni compoziţia într-o formă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Coci checul la foc potrivit aproximativ 25 de minute (până se rumeneşte).
Chec vegetarian
Pofta buna!