Chec cu vin rosu
PrinteazaChec cu vin rosu din: oua, margarina, zahar, faina, scortisoara, cacao, praf de copt si coaja rasa de portocala.
Ingrediente :
- 4 ouă
- 1 ceaşcă vin roşu
- 250 g margarină
- 250 g zahăr
- 250 g făină
- 1 linguriţă scorţişoară
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriţă coajă rasă de portocală
Mod de preparare:
Chec cu vin rosu: Freci ouăle cu margarina moale, apoi adaugi zahărul şi freci în continuare până când compoziţia devine spumoasă încorporezi pe rând, amestecând după fiecare ingredient, făina amestecată cu praful de copt, cacaua, scorţişoara şi coaja rasă de portocală.
La final torni vinul roşu şi amesteci. Pui compoziţia într-o formă de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pentru 45-50 de minute, la foc potrivit.
După ce checul s-a răcit în tavă, îl scoţi şi îl tai. în funcţie de gust, poţi presăra zahăr pudră.
Pofta buna!