Anason: Beneficii pentru Sănătate, Rețete Delicioase și Tot ce Trebuie Să Știi. Anasonul cunoscut și sub denumirea de “Pimpinella anisum,” este o plantă aromatică cu flori albe și mici, originară din bazinul mediteranean. Această plantă este apreciată pentru aroma și semințele sale folosite în bucătărie și în industria parfumurilor, dar și pentru beneficiile sale asupra […]
Chec cu visine, nuci si stafide
PrinteazaChec cu visine, nuci si stafide din: oua, ulei, zahar vanilat, lapte, zahar, faina, sare, praf de copt, visine, pesmet, nuci, stafide.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 6 linguri ulei
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 8 linguri lapte
- 10 linguri zahăr
- 250 g făină
- 1 praf ţie sare
- 1 plic praf de copt
- 400 g vişine fără sâmburi
- 1 lingură pesmet
- nuci şi stafide (opţional)
Mod de preparare:
Pui toate ingredientele într-un castron şi ţe amesteci până nu mai sunt cocoloaşe.
Torni compoziţia în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină şi pui deasupra vişinele, curăţate de sâmburi şi trecute prin pesmet, ca să nu lase zeamă în compoziţie. încingi cuptorul şi introduci tava ca să crească.
Laşi 10 minute la foc mare, după care ţii tava la foc mic şi după aproximativ 20 de minute verifici, folosind o scobitoare, dacă s-a făcut.
Pofta buna!
Caltaboși Oltenesti Tradiționali: Savoarea Autentică a Bucătăriei
Caltaboși Oltenesti Tradiționali: Savoarea Autentică a Bucătăriei din: maruntaie de porc, carne de porc, orez, ceapa, usturoi, piper negru, sare, cimbru, boia, mate de porc Descoperă o rețetă veche, adânc înrădăcinată în tradițiile culinare românești: Caltaboșii Oltenesti. Acest preparat, bogat în arome și istorie, îmbină gustul autentic al bucătăriei tradiționale cu tehnici de preparare transmise […]