Chec cu vişine
PrinteazaO reteta de chec cu visine din: visine, iaurt, ulei, indulcitor, lapte, oua, faina, praf de copt si dulceata de caise.
- 130 g visine congelate
- 125 ml iaurt
- 1/2 ceasca ulei
- 2 linguri indulcitor fluid (adecvat pentru copt)
- 1/2 lapte
- 3 oua
- 1 ceasca plus 6 linguri faina
- 1/2 plic praf de copt
- 60 g dulceata de caise
Mod de preparare:
Se aşază vişinele într-o strecurătoare şi se lasă să se decongeleze. Apoi se şterg cu prosopul şi se amestecă împreună cu iaurt şi ulei. Se adaugă ou bătut. Se pune deoparte 1 lingură de făină şi restul se cerne într-un castron; se adaugă praf de copt.
Se amestecă şi se adaugă lichidul, treptat, înglobând, până ce se obţine un aluat omogen. Se unge şi se tapetează forma. Se presară restul de făină peste vişine. Pe fundul formei se toarnă 1/2 din compoziţia de aluat, apoi se aşază o parte de fructe şi se unge cu gem. Se aşază restul de aluat, apoi vişinele şi dulceaţă. Se coace 35 min. la 170 °C.
Chec cu vişine
Pofta buna!