Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba
PrinteazaChec cu zmeura si glazura de ciocolata alba din: unt, zahar tos, oua, faina, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata alba, zmeura.
- 125 g unt inmuiat la temperatura camerei
- 125 g zahar tos
- 3 oua
- 175 g faina cu factor de crestere
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingura lapte
- 125 g zmeura proaspata sau decongelata
- 75 g ciocolata alba, rupta bucati
pentru ornat:
- 75 g ciocolata alba
- zmeura proaspata sau decongelata
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 3/170°C. Unge cu cunt şi tapetează cu 2 straturi de hârtie de copt o formă de chec de 1 litru, într-un bol larg combină energic cu ajutorul telului electric 3-4 min untul, zahărul, ouăle, praful de copt, vanilia, laptele, până când amestecul se deschide la culoare. Adaugă zmeura şi ciocolata şi amestecă delicat.
Toarnă compoziţia în formă, nivelează suprafaţa şi dă la cuptor acoperit cu hârtie de copt 40 min. îndepărtează hârtia de copt şi continuă să ţii la cuptor 20-30 min, până când devine elastic şi scobitoarea înfiptă ieseţurată.
Lasă să se răcească în formă 15 min înainte de a transfera pe grătarul metalic ca să se răcească complet.
Pune ciocolata într-o pungă de plastic inchisă ermetic şi cufund-o în apă caldă. Apa nu trebuie să fie fierbinte ca să nu se „taie” ciocolata.
Aşază checul pe platoul de servit. Taie punga într-un colţ mic şi ornează checul cu ciocolata topită. Presară fructele deasupra si serveste.
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba
Pofta buna!