Chec
PrinteazaChec din: faina, lapte, unt, zahar, oua, praf de copt, zahar vanilinat.
- 500 g făină
- 250 ml lapte
- 100 g unt
- 120 g zahăr
- două ouă
- un pliculeţ cu praf de copt
- un pliculeţ cu zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Untul se freacă cu zahărul până când compoziţia face spumă. Se adaugă ouăle, unul câte unul, şi zahărul vanilinat, amestecându-se foarte bine. Se toarnă laptele rece, puţin câte puţin.
Făina se cerne şi se amestecă bine cu praful de copt, apoi se toarnă în ploaie peste compoziţia de unt şi ou. Se toarnă totul într-o formă de chec unsă cu unt şi pudrată cu făină.
Se lasă checul în cuptor, la foc mic, timp de aproximativ 45 de minute. Când se serveşte se pudrează cu zahăr sau se ornează cu decor de zahăr.
Chec
Pofta buna!