Cheesecake cu aluat fraged

Printeaza

Cheesecake cu aluat fraged din: margarina, smantana, zahar, faina, praf de copt, lamaie, sare, crema de branza, stafide, oua si coniac.

Ingrediente:

  • 1/2 cana cu maragarina moale
  • 1/2 cana cu smantana grasa
  • 1/2 cana cu zahar
  • faina cat cuprinde
  • 1/4 lingurita cu praf de copt
  • 1 lamaie
  • sare

pentru umplutura:

  • 800 g crema de branza
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 50 g stafide
  • 3 oua
  • 50 ml coniac

 

Mod de preparare:

Inmoaie stafidele în coniac/rom. Amestecă margarina cu smântână, zahărul, praful de copt, un praf de sare, coaja rasă de lămâie şi făină cât să iasă un aluat care să se întindă uşor.

Freacă zahărul şi brânza, vanilia, o lingură cu zeamă de lămâie şi gălbenuşurile, încorporează la final albuşurile bătute spumă şi stafidele înmuiate şi scurse.

Intinde o foaie subţire în tava tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptor zece minute.Toarnă amestecul de brânză şi aşază deasupra un grilaj din aluat.

Coace 45 de minute sau până ce umplutura de brânză s-a întărit. După ce se răceşte, dă-o la rece peste noapte. Serveşte cu sos de fructe sau frişca proaspăt bătută.

 

Cheesecake cu aluat fraged

Cheesecake_cu_aluat_fraged

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.