Cheesecake cu banane si caramel

Printeaza

Cheesecake cu banane si caramel din: unt, miere, biscuiti digestivi, gelatina, frisca, esenta de vnailie, branza de vaci, sos caramel, zahar brun, suc de mere, banane.

Ingrediente:Cheesecake_cu_banane_si_caramel

  • 140 g unt
  • 1 lingura miere sau sirop de zahar
  • 200 g biscuiti digestici, zdrobiti
  • 4 plicuri de gelatina
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 400 g crema de branza de vaci proaspata
  • 400 g sos caramel
  • 4 linguri zahar brun
  • 4 linguri rom sau suc de mere
  • 3 banane bine coapte, taiate felii in unghi

 

Mod de preparare:

Intr-un vas pe foc topeşte untul şi mierea sau siropul, ia vasul deoparte şi adaugă biscuiţii. Toarnă într-un strat într-o formă de blat cu baza detaşabilă de 20 cm. Nivelează suprafaţa şi dă la congelator 15 min.

Inmoaie gelatina în apă rece 5 min. între timp, într-un vas pe foc încălzeşte 100 ml frişcă lichidă până când aproape fierbe, la vasul de pe foc şi adaugă gelatina. Amestecă până când se răceşte. Bate frişca rămasă spumă, adaugă crema de brânză de vaci şi bate din nou. Adaugă gelatina şi amestecă.

Combină sosul caramel cu compoziţia. Toarnă compoziţia pe blatul din biscuiţi şi dă din nou la congelator 2 ore.

Topeşte untul rămas şi zahărul până când fierbe. Adaugă 2 linguri rom, ia vasul de pe foc şi amestecă până când se răceşte. Desprinde tortul din formă cu ajutorul unui cuţit încălzit trecut pe margine. Presară bananele şi stropeşte cu sos.

Cheesecake cu banane si caramel

Cheesecake_cu_banane_si_caramel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.