Cheesecake cu biscuiti si capsuni

Printeaza

Cheesecake cu biscuiti si capsuni din: biscuiti, zahar, unt, branza, oua, smantana, vanilie, sare, lamaie, capsuni.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 150-20 0 g biscuiti digestivi (neîndulciti)
  • 2 linguri zahar
  • 100 g unt

Pentru umplutura:

  • 1 kg crema de brânza sau brânza de vaci grasa, foarte proaspata
  • 200 g zahar
  • 3 linguri faina alba
  • 4 oua mari
  • 300 g smântâna
  • sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita coaja de lamâie rasa fin
  • 1 kg capsuni
  • 1 plic tort gelee transparent sau rosu
  • 2 linguri zahar

 

Mod de preparare:

Cheesecake cu biscuiti si capsuni: Incingeti cuptorul la treapta 3-4. Spalati si curatati capsunile. Zdrobiti bine 5-6 dintre ele, pe restul pudrati-le cu zahar.

Macinati bine biscuitii în blender, frecati-i cu untul si zaharul, pâna arata cu un nisip ud. Distribuiti aceasta compozitie pe fundul unei forme de tort; presati bine, sa fie un strat cât mai uniform.

Scurgeti brânza, bateti-o spuma cu mixerul, apoi încorporati zaharul, aromele, 1/2 lingurita sare, faina si smântâna. La sfârsit, adaugati pe rând ouale, batând bine.

Turnati peste crusta de biscuiti, nivelati suprafata si lasati sa se coaca circa 40 min, pâna se încheaga bine la mijloc. Lasati sa se raceasca bine.

Scurgeti bine într-o cana sucul lasat de capsuni, adaugati-le pe cele zdrobite si folositi pentru a prepara glazura conform indicatiilor de pe ambalaj.

Distributi capsunile peste tort, acoperiti cu glazura si lasati sa se închege, în forma.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.