Cheesecake blues
PrinteazaSe frământă un aluat din 150 g făină, 1 linguriţă cacao, 100 g unt, 50 g zahăr; se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat şi se aşază într-o formă de tort (0 24 cm) unsă şi pudrată cu făină. Se înţeapă blatul.
Se bat 4 ouă cu 200 g zahăr; se înglobează 1 kg brânză de vaci, 3 linguri amidon, 80 g unt topit, suc şi coajă rasă de la 1 lămâie. Se repartizează pe blat şi se coace 60 min. Spre final se acoperă cu folie de aluminiu. Se desprinde din formă.
Se încălzesc 2 linguri gem de caise cu 2 linguri apă şi se unge prăjitura cu acest amestec, folosind o pensulă. Se acoperă cu 400 g afine şi se presară 1 lingură zahăr pudră.
Cheesecake blues
Pofta buna!