Cheesecake cu cafea si ciocolata amaruie

Printeaza

Cheesecake cu cafea si ciocolata amaruie din: biscuiti cu cacao, apa, unt, esenta de vanilie, ciocolata amaruie, zahar, cafea instant, sare, branza de vaci cremoasa, oua, pudra de cacao.

Ingrediente:

  • 175 g biscuiti de cacao
  • 4 linguri apa
  • 75 g unt topit
  • esenta de vanilie
  • 60 g ciocolata amaruie
  • 130 g zahar
  • 1 lingura cafea instant
  • 1 praf de sare
  • 300 g branza de vaci cremoasa
  • 4 oua

pentru decor:

  • 2 linguri pudra de cacao
  • 1 ciocolata amaruie

 

Mod de preparare:

Rupi biscuitii in bucatele, ii treci prin masina de tocat nuci si ii amesteci cu untul topit pana capata aspectul unui aluat.

Tapetezi cu aceasta compozitie fundul unei forme rotunde de tort (detasabila), apoi o asezi la frigider ca sa se intareasca.

Amesteci intr-o craticioara, pe foc mic, ciocolata rasa cu 2 linguri de apa si o lingura de cafea instant pana se topeste.

Adaugi si celelalte doua linguri de apa, amesteci bine si asezi compozitia la rece.

Mixezi branza cu zaharul si esenta de vanilie, adaugi prafuld e sare, ouale pe rand si continui sa mixezi pana se integreaza complet.

Adaugi crema de ciocolata si cafea, mixezi pana se omogenizeaza, apoi torni crema obtinuta peste blatul de biscuiti.

Introduci forma in cuptorul preincalzit pentru circa 45 de minute. Cand prajitura este gata, o lasi sa se raceasca, o scoti din forma si o asezi pe un platou.

O portionezi, o pudrezi cu cacao, o decorezi cu bucatele de ciocolata si o servesti.

 

Cheesecake cu cafea si ciocolata amaruie

Cheesecake_cu_cafea_si_ciocolata_amaruie

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.