Cheesecake cu ciocolată albă şi caise
PrinteazaO reteta de Cheesecake cu ciocolată albă şi caise din: biscuiti cu unt, unt, caise, foi de gelatina, ciocolata alba, frisca, crema de branza, zahar brun si zahar vanilat.
- 200g de biscuiţi cu unt
- 50g de unt, topit
- 7 caise coapte
- 2 foi de gelatină
- 300g de ciocolată albă, plus extra pentru decor
- 300ml de frişcă lichidă
- 250g cremă de brânză
- 85g de zahăr brun
- 2 linguri de zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se aşază biscuiţii într-un robot de bucătărie şi se mixează până se obţin firimituri fine. Se ung cu unt baza şi pereţii unei forme de copt cu diametrul de 20cm. Se amestecă restul de unt cu firimiturile de biscuiţi. Se aşază amestecul de firimituri pe fundul şi pe pereţii formei de copt şi se presează bine cu o lingură. Se lasă la răcit cât timp pregăteşti crema.
Se toacă mărunt trei caise (după ce le-ai scos sâmburii). Se aşază gelatina într-un bol, se acoperă cu apă rece, apoi se lasă la înmuiat 10 minute. Se sparge ciocolata şi se aşază într-un bol termorezistent laolaltă cu 100ml de frişcă lichidă. Se aşază bolul peste o cratiţă în care fierbe apă constant şi se lasă până când se topeşte ciocolata, amestecând din când în când.
Se stoarce gelatina de apă şi se amestecă în compoziţia cu ciocolată. Se ia de pe foc şi se amestecă până când se dizolvă complet. Se bat laolaltă crema de brânză şi zahărul. Se bate restul de frişcă până când se întăreşte, apoi se încorporează în crema de brânză. Se încorporează şi ciocolata, apoi caisele tocate. Se toarnă în forma pregătită şi se lasă la rece cel puţin 4 ore sau peste noapte.
Se tapetează o tigaie grătar cu folie de aluminiu. Se taie în sferturi restul de caise şi se aşază peste folie, cu partea tăiată în sus. Se presară zahăr pudră deasupra şi se lasă pe foc până când se rumenesc puţin. Se lasă la răcit, apoi se aranjează deasupra prăjiturii. Se rade ciocolată albă deasupra şi se serveşte.
Cheesecake cu ciocolată albă şi caise
Pofta buna!