Cheesecake cu ciocolata si aroma de vanilie
PrinteazaCheesecake cu ciocolata si aroma de vanilie din: biscuiti cu cacao, unt, crema de branza, mascarpone, branza de vaci, ciocolata, oua, zahar tos, zahar pudra, esenta de vanilie.
pentru baza:
- 280 g biscuiti cu cacao
- 60 g unt
pentru umplutura:
- 200 g crema de branza
- 250 g mascarpone
- 350 g branza de vaci
- 150 g ciocolata
- 4 oua
- 35 g zahar tos
- 35 g zahar pudra
- o lingurita esenta de vanilie
pentru decor:
- ciocolata rasa
Mod de preparare:
Pentru bază, biscuiţii se pun într-o pungă de plastic şi se fărâmiţează cu sucitorul. Apoi, se pune rezultatul într-un castronţi şe adaugă untul moale.
Se aşază amestecul într-o formă de copt tortul tapetată cu hârtie şi se tasează bine si se coace 15 minute.
Intre timp, se amestecă ouăle cu zahărul tos şi zahărul pudră şi se pune şi vanilia. Se topeşte ciocolata şi apoi se pune în compoziţia cu ouă, amestecând cu telul.
Se pun brânza de vaci, mascarpone şi crema de brânză, amestecând bine până ce se obţine o cremă omogenă.
Se pune crema peste blatul de biscuiţi şi se dă la rece 3-4 ore, apoi se ornează cu ciocolată rasă.
Cheesecake cu ciocolata si aroma de vanilie
Pofta buna!