Cheesecake cu ciocolata si biscuiti de cacao
PrinteazaCheesecake cu ciocolata si biscuiti de cacao din: unt, biscuiţi cu cacao, ciocolată menaj, smântână, cremă de brânză, foi gelatină, ciocolată, cacao.
Ingrediente:
- 125 g unt
- 200 g biscuiţi cu cacao
Pentru umplutură:
- 250 g ciocolată menaj
- 50 g unt topit
- 125 g smântână
- 600 g cremă de brânză
- 2 foi gelatină
Pentru servit:
- 100 g ciocolată
- 1 lingură cacao
Mod de preparare:
Pentru stratul de bază se si fărâmiţează biscuiţii, se topeşte untul si apoi se amestecă bine cu biscuiţii.
Compoziţia obţinută se pune într-o formă cu pereţi detaşabili, se îndeasă bine si se dă la rece.
Foile de gelatină se pun 5 minute la înmuiat în apă rece.
Se rupe ciocolata bucăţi si din ea numai 160 g se pun cu untul într-o crăticioară, la bain-marie, să se topească.
După topire, se retrage de la bain-marie, se adaugă restul ciocplatei, se amestecă bine si apoi se pune smântână.
Se mixează brânza, si se adaugă amestecul de ciocolată rece, gelatina, se mixează bine si se toarnă peste stratul de bază.
Se lasă la rece pentru 5 ore si se serveşte ornat cu ciocolată rasă şi cacao.
Cheesecake cu ciocolata si biscuiti de cacao
Pofta buna!