Cheesecake cu citrice
PrinteazaO reteta delicioasa de Cheesecake cu citrice din: unt, biscuiti, foi de gelatina, coaja de portocala, suc de portocale, coaja de lamaie, mascarpone, branza ricotta, zahar tos, portocale si lichior de portocale
- 50 g unt
- 200 g biscuiti digestivi cu ciocolata, zdrobiti
- 4 foi de gelatina
- coaja rasa de la 1 portocala si 50 ml suc de portocale, proaspat stors
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 200 g branza mascarpone
- 250 g branza ricotta
- 50 g zahar tos
pentru topping:
- 2 portocale
- 2 linguri zahar tos
- 2 linguri lichior de portocale
Mod de preparare:
Unge o tava de copt cu bazjdeta- şabilâ sau 6 forme termorezistente Topeşte untul intr-o tigaie, adaugă biscuiţii digestivi si amestecă. Toarnă blatul de biscuiţi pe fundul tăvii, apasă uşor, nivelează şi dă la congelator 30 min.
Intre timp, înmoaie gelatina in apă rece 5 min, apoi scoate foile. încălzeşte coaja de portocală şi sucul, ia de pe foc şi adaugă gelatina. Pune într-un robot şi amestecă împreună cu restul ingredientelor până se omogenizează. Toarnă peste blatul de biscuiţi şi lasă la răcit 4 ore.
Pentru topping, curăţă portocalele, apoi îndepărtează membranele de pe fiecare felie. Stoarce sucul şi fierbe cu zahăr, până se formează caramel la de pe foc, adaugă feliile de portocale, amestecă, apoi adaugă lichiorul. Lasă la răcit câteva ore.
Infăşoară un ştergar umezit cu apă fierbinte în jurul tăvii pentru a desprinde tarta. Serveşte cu citrice.
Cheesecake cu citrice
Pofta buna!