Cheesecake copt
PrinteazaCheesecake copt
Prăjitura cu brânză, cheesecake, vine din Europa Centrală şi a fost adusă în ţările vorbitoare de limbă engleză de evreii refugiaţi între anii 1820 şi 1920. Se prepară din brânză cremă sau cottage. Deoarece compoziţia este foarte moale, se toarnă peste un blat tare.
Acesta constă deseori din firimituri de biscuiţi sfărâmicioşi shortbread sau graham crackers, amestecate cu unt sau margarina, dar poate fi preparat şi din biscuiţi obişnuiţi sau din cereale zdrobite.
In Ungaria, cheesecake se prepară din două foi de aluat, între care se pune amestecul de brânză. Amestecul constă din patru până la şase ouă, cu albuşurile separate de regulă de gălbenuşuri, deoarece un cheesecake creşte datorită ouâlor, şi nu prin încorporarea prafului de copt sau a drojdiei.
Brânza moale poate fi înlocuită în întregime cu iaurt sau smântână fermentată, ambele ingrediente putând fi, de asemenea, amestecate cu brânza. Prăjitura se aromaVizează de regulă cu lămâie sau vanilie, însă aromele de cafea, ciocolată sau chiar somon afumat devin tot mai folosite.
Această prăjitură se coace într-o formă cu margine detaşabilă, fiind dificil de scos dintr-o formă obişnuită de tartă. Prăjitura se lasă la răcit în cuptor, după coacere, pentru a nu se dezumfla la mijloc.