Cheesecake cu afine si mascarpone
PrinteazaCheesecake cu afine si mascarpone din: faina, zahar, unt, oua, suc de lamaie, bicarbonat, biscuiti.
- 400 g făina
- 100 g zahăr
- 200 g unt
- 3 ouă
- 2 linguri cu suc de lămâie
- 1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie sau oţet
- 2 linguri cu biscuiţi obişnuiţi, mărunţiţi
Pentru umplutura:
- 250 g mascarpone
- 4 linguri de smântână
- 2 linguri de zahăr
- esenţă de vanilie
- 300 g afine
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o crătîcioară, transferă-l într-un bol şi idaugă zahărul. Amestecă până se dizolvă zahărul. Incorporează treptat ouăle, apoi zeama de lămâie. Bate bine cu telul.
Adaugă bicarbonatul de sodiu şi apoi făina. Frământă un aluat moale. Dacă mai este necesar, mai poţi adăuga câteva linguri de făină. Lasă aluatul la rece o jumătate de oră.
Intre timp, pregăteşte umplutura, amestecând toate ingredientele cu ajutorul unui mixer, în afară de afine.
Intinde aluatul într-o formă de tartă, ridicând marginile. Presară biscuiţii mărunţiţi fin. Presară 2/3 din cantintatea de afine, apoi toarnă crema de brânză şi întinde-o uniform. Aşază deasupra afinele rămase.
Coace prăjitura la foc mediu, timp de 40 de minute.
Lasă să se răcească în tavă, apoi scoate-o pe un platou.
Pofta buna!