Cheesecake cu biscuiti si ciocolata
PrinteazaCheesecake cu biscuiti si ciocolata din: unt, biscuiti, crema de branza, zahar, frisca, lamaie, vanilie.
Pentru bază:
- 150 g unt
- 200 g biscuiţi cu cacao
100 g fulgî de ovăz
Pentru umplutură:
- 600 g cremă de brânză
- 150 g zahăr pudră
- 1 lămâie
- 300 ml friscă lichidă grasă
- 150 g biscuiţi cu cacao
- esenţă de vanilie
- 50 g ciocolată, pentru decor
Mod de preparare:
Se mărunţesc biscuiţii. Fulgii de ovăz se pun într-un vas pe foc, se lasă 5 minute, se adaugă untul tăiat cubuleţe si biscuiţii. Se lasă pe foc amestecând, până ce untul este bine topit.
Se pune amestecul într-o tavă cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie. Se tasează şi se dă la rece.
Crema de brânză se pune într-un castron, se adaugă coaja şi sucul de lămâie şi zahărul. Se mixează. Se bate frişca lichidă foarte rece, apoi se mărunţesc biscuiţii. Se amestecă biscuiţii cu crema de brânză, apoi cu 3/4 din cantitatea de frişca. Se păstrează frişcă şi pentru decor.
Se toarnă amestecul peste stratul de bază, se nivelează şi se lasă la frigider pentru o noapte.
Se serveşte ornată cu frişcă şi ciocolată.
Pofta buna!