Cheesecake cu biscuiti si ciocolata

Printeaza

Cheesecake cu biscuiti si ciocolata din: unt, biscuiti, crema de branza, zahar, frisca, lamaie, vanilie.

Ingrediente:Cheesecake cu biscuiti si ciocolata

Pentru bază:

  • 150 g unt
  • 200 g biscuiţi cu cacao
    100 g fulgî de ovăz

Pentru umplutură:

  • 600 g cremă de brânză
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 lămâie
  • 300 ml friscă lichidă grasă
  • 150 g biscuiţi cu cacao
  • esenţă de vanilie
  • 50 g ciocolată, pentru decor

 

Mod de preparare:

Se mărunţesc biscuiţii. Fulgii de ovăz se pun într-un vas pe foc, se lasă 5 minute, se adaugă untul tăiat cubuleţe si biscuiţii. Se lasă pe foc amestecând, până ce untul este bine topit.

Se pune amestecul într-o tavă cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie. Se tasează şi se dă la rece.

Crema de brânză se pune într-un castron, se adaugă coaja şi sucul de lămâie şi zahărul. Se mixează. Se bate frişca lichidă foarte rece, apoi se mărunţesc biscuiţii. Se amestecă biscuiţii cu crema de brânză, apoi cu 3/4 din cantitatea de frişca. Se păstrează frişcă şi pentru decor.

Se toarnă amestecul peste stratul de bază, se nivelează şi se lasă la frigider pentru o noapte.

Se serveşte ornată cu frişcă şi ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.