Cheesecake cu biscuiti si mascarpone
PrinteazaCheesecake cu biscuiti si mascarpone din: biscuiti, margarina, frisca, mascarpone, cacao, ciocolata.
Pentru blat:
- 2 pachete mari biscuiţi de ciocolată cu cremă de vanilie
- un pachet mic biscuiţi digestivi
- 150 g margarină
Pentru crema 1:
- 250 ml frişcă lichidă
- 250 g brânză mascarpone
- 250 g cremă de ciocolată
- 2 linguri cacao instant
Pentru crema 2:
- 250 ml frişcă lichidă
- 250 g brânză mascarpone
- 200 g ciocolată albă
Pentru decor:
- fulgi de zahăr ciocolată
- sos de ciocolată
Mod de preparare:
Pentru blat, biscuiţii se curăţă de cremă şi se zdrobesc bine, împreună cu biscuiţii digestivi. Margarina se topeşte pe foc mic şi apoi se toarnă peste biscuiţi. Se omogenizează bine.
Intr-o formă de tort cu pereţi detaşabili (cu diametrul de 24 cm), se aşază hârtie de copt. Se pune apoi blatul de biscuiţi, apăsând bine cu o lingură.
Se nivelează, se uniformizează, apoi se dă la frigider.
Pentru prima cremă, se bate frişca. Cu ajutorul mixerului, brânza mascarpone se amestecă cu crema de ciocolată şi apoi cu frişca bătută, adăugând şi cacaua instant.
Pentru cea de-a doua cremă, se bate frişca şi se pune ciocolata la topit pe baie de aburi. Se amestecă frişca bătută cu crema mascarpone şi apoi se adaugă în fir ciocolata topită, bătând continuu cu mixerul.
Se scoate tava de la frigider şi se aşază cremele alternativ, pe două niveluri, şi se uniformizează bine suprafaţa.
Se dă la frigider pentru 3 ore, apoi se îndepărtează inelul şi se decorează după inspiraţie.
Pofta buna!