Cheesecake cu capsuni si busuioc
PrinteazaCheesecake cu capsuni si busuioc din: aluat foietaj, frisca, crema de branza, capsuni, zahar, unt, ciocolata, busuioc.
- 1/2 aluat pentru foietaj (800 g)
- 200 ml frişcă lichidă
- 200 g cremă de brânză
- 200 g căpşuni tăiate felii
- 60 g zahăr pudră
- 20 g zahăr brun
- 30 g unt
- 50 g ciocolată neagră rasă
- câteva frunze de busuioc proaspăt, pentru decor
Mod de preparare:
Desfaci cu grjjă o bucată din aluatul pentru foietaj din pachet. Tai aluatul în 12 dreptunghiuri egale, pe care le aşezi într-o tavă, pe foaie de copt.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 15 minute, până se rumeneşte aluatul. Laşi să se răcească la temperatura camerei.
Intr-o tigaie amesteci untul cu zahărul brun şi jumătate din cantitatea de căpşuni tăiate felii. Le ţii pe foc mediu timp de 2 minute, până ce căpşunile devin lucioase. Transferi sosul într-un bol şi îl lasi să se răcească.
Cu ajutorul unui mixer, baţi frişca lichidă, până ce devine cremoasă. Intr-un bol amesteci jumătate din cantitatea de frişcă bătută, cu crema de brânză şi jumătate din cantitatea de zahăr pudră.
Introduci apoi compoziţia în frigider, timp de 10 minute.
Pe centrul unei farfurii, aşezi un dreptunghi de foietaj, pe care îl ungi cu o lingură de sos de căpşuni. Cu un poş pentru ornat pui deasupra o cantitate generoasă de cremă de brânză, apoi aşezi peste ea câteva felii de căpşuni.
Pui încă un dreptunghi de foietaj şi repeţi pasul precedent. Adaugi apoi o lingură de frişcă bătută
La final, aşezi deasupra ultimul dreptunghi de foietaj, peste care presari ciocolată rasa şi zahăr pudră. Ornezi cu busuioc.
Cheesecake cu capsuni si busuioc
Pofta buna!