Cheesecake cu ciocolata si vanilie
PrinteazaCheesecake cu ciocolata si vanilie din: biscuiti, unt, crema de branza, frisca, zahar, ciocolata, vanilie.
- 150 g biscuiţi cu cacao
- 130 g unt
- 250 g cremă de brânză
- 300 ml frişca lichidă
- 120 g zahăr
- 200 g ciocolată
- o linguriţă esenţă de vanilie
- 100 g ciocolată
- 100 ml frişcă lichidă
Mod de preparare:
Se mărunţesc biscuiţii şi se amestecă cu untul topit. Se aşază într-o tavă cu pereţi detaşabili.
Ciocolata ruptă bucăţi se pune la topit, se amestecă crema de brânză cu ciocolata topită, se adaugă vanilia şi zahărul şi se mixează. Se bate frişca, se adaugă 1/3 în amestecul precedent, se mixează, se adaugă şi restul de frişcă şt se amestecă cu o spatulă.
Se toarnă amestecul peste stratul de biscuiţi, se lasă 6 ore la congelator şi se scoate cu 20 de minute înainte de a fi servită. în momentul servirii, se fierbe frişca lichidă şi se toarnă peste ciocolata mărunţită.
Se amestecă pentru topire şi se toarnă peste prăjitură.
Pofta buna!