Cheesecake cu ciocolată
PrinteazaCheesecake cu ciocolată din: unt, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, cacao, sare, oua, ciocolta, branza ricotta, zahar pudra, esenta de rom, faina si cacao.
pentru blat:
- 100 g unt
- 100 g zahar
- un plic zahar vanilat
- 200 g faina
- o lingurita praf de copt
- 50 g cacao
- un praf sare
- 2 oua
pentru crema:
- 250 g ciocolata
- 4 oua
- 500 g branza ricotta
- 50 ml frisca
- 125 g zahar pudra
- 1-2 picaturi esenta de rom
- 3-4 linguri faina
pentru blatul superior:
- 2 oua
- o lingura faina
- 2 linguri zahar pudra
- un praf sare
- cacao pentru ornat
Mod de preparare:
Făina, cacaua, zahărul şi zahărul vanilat, ouăle, untul, sarea şi praful de copt stins în zeamă de lămâie se amestecă, iar aluatul obţinut se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt, apoi se dă la rece. Se topeşte ciocolata la baie de aburi. Se mixează brânza ricotta si se amestecă cu ciocolata topită, frişca, zahărul, un praf de sare, esenţa de rom, gălbenuşurile, făina cernută şi, la final, albuşurile bătute spumă.
Se toarnă crema peste blat şi se coace 40 de minute. Pentru blatul superior se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu puţină sare, albuşurile se bat spumă cu zahărul şi, la final, se adaugă gălbenuşurile şi făina. Se toarnă peste prăjitura scoasă din cuptor si se mai lasă 10 minute să se coacă. Se serveşte pudrată cu cacao.
Cheesecake cu ciocolată
Pofta buna!
am printat reteta, acum o fac 🙂
cat de bine arata
uauuu cata ciocolata are, bun, bun, bun
Cheesecake cu ciocolată mmmmm ce bine arata