Cheesecake cu dovleac si ghimbir

Printeaza

Cheesecake cu dovleac si ghimbir din: ulei, zahar, piure de dovleac, faina, bicarbonat, sare, scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare, branza de vaci, iaurt, vanilie, oua.

Ingrediente:Cheesecake cu dovleac si ghimbir

Pentru aluat:

  • 180 ml ulei
  • 200 g zahăr brun
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • cca 300 g piureu de dovleac
  • 125 g făină
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1/2 linguriţă nucşoară
  • 1/2 linguriţă ghimbir
  • 1/2 linguriţă cuişoare

Crema de brânză;

  • 500 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr
  • 100 g iaurt gras
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 3 ouă
  • 2 linguri făină

 

Mod de preparare:

Se mixează uleiul cu zahărul 3 min., se adaugă mirodeniile şi ouăle pe rând, apoi esenţa de vanilie, dovleacul, sarea, bicarbonatul şi făina. Se mixează bine 1 min. Separat se mixează brânza cu zahărul.

Se adaugă esenţa de vanilie, iaurtul, apoi făina şi la final ouăle.

Se tapetează cu hârtie de copt o tavă cu diametrul de 26 cm şi se toarnă jumătate din cantitatea de aluat. Cu o lingură se pune din loc în loc crema de brânză, apoi se ia o altă lingură şi se pune din loc în loc restul de aluat, iar la final se pune brânza, tot cu lingura.

Se încinge cuptorul la 200°C şi se coace timp dd 65-75 minute, până se aureşte deasupra şi compoziţia este fermă.

Se stinge cuptorul, se lasă prăjitura să se răcorească înăuntru, iar a doua zi se porţionează.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.