Cheesecake cu dovleac si ghimbir
PrinteazaCheesecake cu dovleac si ghimbir din: ulei, zahar, piure de dovleac, faina, bicarbonat, sare, scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare, branza de vaci, iaurt, vanilie, oua.
Pentru aluat:
- 180 ml ulei
- 200 g zahăr brun
- 2 ouă
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- cca 300 g piureu de dovleac
- 125 g făină
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriţă sare
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1/2 linguriţă nucşoară
- 1/2 linguriţă ghimbir
- 1/2 linguriţă cuişoare
Crema de brânză;
- 500 g brânză de vaci
- 150 g zahăr
- 100 g iaurt gras
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 3 ouă
- 2 linguri făină
Mod de preparare:
Se mixează uleiul cu zahărul 3 min., se adaugă mirodeniile şi ouăle pe rând, apoi esenţa de vanilie, dovleacul, sarea, bicarbonatul şi făina. Se mixează bine 1 min. Separat se mixează brânza cu zahărul.
Se adaugă esenţa de vanilie, iaurtul, apoi făina şi la final ouăle.
Se tapetează cu hârtie de copt o tavă cu diametrul de 26 cm şi se toarnă jumătate din cantitatea de aluat. Cu o lingură se pune din loc în loc crema de brânză, apoi se ia o altă lingură şi se pune din loc în loc restul de aluat, iar la final se pune brânza, tot cu lingura.
Se încinge cuptorul la 200°C şi se coace timp dd 65-75 minute, până se aureşte deasupra şi compoziţia este fermă.
Se stinge cuptorul, se lasă prăjitura să se răcorească înăuntru, iar a doua zi se porţionează.
Pofta buna!