Cheesecake cu dulceaţă de vişine
PrinteazaCheesecake cu dulceaţă de vişine din: biscuiti digestivi, zahar pudra, unt, esenta de vanilie, coniac, migdale, branza ricotta, oua, sare, faina, frisca, coaja de lamaie, dulceata de visine si menta.
pentru blat:
- un pachet biscuiti digestivi
- 5 linguri zahar pudra
- 125 g unt
- o fiola esenta de vanilie
- un praf sare
- 2-3 linguri coniac
- 30 g migdale macinate
pentru crema:
- 800 g branza ricotta
- 275 g zahar pudra
- 5 oua
- un praf sare
- 3 linguri faina
- 350 ml frisca naturala
- coaja de la o lamaie
- esenta de vanilie
- un borcan dulceata de visine
- menta pentru ornat
Mod de preparare:
Se rup biscuiţii într-un bol, se adaugă untul, sarea, coniacul, zahărul pudră, esenţa de vanilie si migdalele măcinate. Se pasează cu blenderul si se obţine un aluat tare, dar uşor de modelat. Se întinde pe forma pregătită cu hârtie de copt si se lasă câteva minute la temperatura camerei.
Separat, într-un bol, se pune brânza ricotta şi se mixează până când devine spumoasă, se încorporează zahărul pudră, sarea, aromele, făina, frişca şi, la final, se adaugă ouăle unul câte unul. Se toarnă compoziţia peste blat şi se lasă la cuptor 40-50 de minute.
După ce s-a copt, se scoate şi se serveşte cu dulceaţă de vişine şi se ornează cu mentă proaspătă.
Cheesecake cu dulceaţă de vişine
Pofta buna!
un desert delicios!!!!
cred ca merge si cu alt tip de dulceata, nu-i asa?