Cheesecake cu fragute
PrinteazaCheesecake cu fragute din: unt, biscuiti, ricotta, crema de branza, frisca, vanilie, zahar, gelatina, fragute.
Ingrediente:
Pentru bază:
- 400 g biscuiti
- 100 g unt
Pentru crema de brânză:
- 500 g ricotta
- 200 g cremă de brânză
- 200 ml frişcă lichidă
- 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
- 150 g zahăr pudră
- 15 g gelatină praf
- 200 g fragute
Pentru topping:
- 150 g fragute
- 3 linguri din crema
- 30 g zahăr pudră
- 5 g gelatină praf
Mod de preparare:
Amestecăm biscuiţii zdrobiţi împreună cu untul topit până se omogenizează. Punem biscuţii într-o formă cu pereţi detaşabili, încrustând bine.
Dăm forma la rece aproximativ 20 minute.
Amestecăm brânzeturile cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie, apoi înglobăm frişca bătută separat. Pasăm cu blenderul vertical fructele.
Adăugăm gelatina pregătită conform instrucţiunilor de pe pachet.
Punem deoparte 3 linguri din compoziţie, iar restul aşezăm peste blatul din biscuiţi; nivelăm şi dăm la rece cât pregătim toppingul. Crema păstrată se amestecă împreună cu 150 g fructe pasate cu zahăr.
Se dizolvă 5 g gelatină în 2-3 linguriţe de apă, apoi o punem la bain-marie până se dizolvă complet (devine lichidă) – se ia de pe foc şi se mixează rapid cu crema de brânză.
Decorăm cu fructe şi dăm la frigider.
Pofta buna!